12 personer smittet

Kommunen opplyser 3. desember at det nå er 12 personer med covid-19-smitte. – Av disse har noen testet positiv på PCR-test, og noen har testet positiv på selvtest som man forventer også vil få positivt prøvesvar på PCR-test, skriver kommunen på sine nettsider.

– Det kan være flere i kommunen som har testet positivt på selvtest, så vi kan ikke si at situasjonen er oversiktlig akkurat nå. Men vi opplever at befolkningen er svært ansvarsfull, flinke til å teste seg, og ved positiv selvtest varsler sine nærkontakter og går i isolasjon. Tusen takk for det, skriver kommunen.

Får du positiv selvtest er det viktigste du kan gjøre å gå i isolasjon og varsle dine nærkontakter. Du skal og bestille deg time til PCR-test.

– Alle oppfordres til å vaksinere seg. Selv om man ser at noen vaksinerte smitter andre og blir smittet, beskytter vaksinen godt mot alvorlig sykdom som er den viktigste hensikten med vaksinen.

Kommunen har ikke satt i gang lokale tiltak, men følger de nasjonale tiltakene og anbefalingene. Husk smittevernrådene, hold deg hjemme om du er syk, god hoste- og håndhygiene, anbefaler bruk av munnbind på steder hvor det er vanskelig å holde 1 meter avstand. Lokale tiltak vurderes fortløpende.

Del artikkel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterte artikler

I dag, 21. januar 2022, fyller Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse...
Vardøtunnelen er stengt med manuell dirigering grunnet veiarbeid, melder Statens...
Per 16. januar har Vardø kommune 6 personer med Covid-19-smitte....
Er det noen som du mener mangler på denne listen?...
Vi søker en allsidig person i 100 % journaliststilling med...
Det er mange personer og organisasjoner i Vardø kommune som...

Søk i artikler og gamle aviser