Østhavet
3 minutter lesetid

Lagde middag til foreldrene

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.
FIKK KYNDIG HJELP: Aleksey Thorsen hjalp elevene med å finne gode råvarer. Han er lærling på skolen. På bildet ser vi Erling, Adrian, Kristian og Max. Alle foto: Magne Henriksen

I forrige uke overtok mellomtrinnet på Vardø skole kjøkkenet på den videregående skolen. På menyen sto fiskekaker med brunsaus, makaronistuing, råkost og poteter.

Saken fortsetter etter annonsen
ANNONSE

Torsdag i forrige uke hadde 5., 6. og 7. klassetrinn på Vardø skole en hel dag der elevene fikk kokkelere på kjøkkenet på den videregående skolen.

LAGER RÅKOST: Karina Vasilenko lager råkost.

Prosjektet heter «Fra hav til bord», og det innebærer selvfølgelig at det hentes råvarer fra havet. Ungene fikk i oppdrag å lage fiskekaker fra bunnen av.

Ungene fikk veiledning fra lærlinger og elever ved sjømat og matfag. At elevene trivdes i rollen som kokker var det ingen tvil om. De gjorde ulike oppgaver. Noen laget farse, andre råkost, makaronistuing, brunsaus og dessert.

STORTRIVES: Kevin Sund og Morten Wold stortrivdes over grytene. De lagde både saus til desserten og makaronistuing. Her lages det makaronistuing, og det krever sine menn. – Dette var jo tungt, sier Morten Wold.

Rydding og renhold er viktig på et kjøkken, men ungene tok også tak i dette uten problemer.

SPESIALISTENE: Kokkene Sabine Schmitz og Ove Lund veiledet de unge kokkespirene.

Middagen serverte ungene til foreldrene sine på hotellet. Prosjektet er et samarbeid mellom Vardø skole, Vardø videregående skole og Vardø Hotel.

FISKEKAKER: Fiskekaker formes og stekes av Stina Bendiksen og Karoline Evensen.
MORSOMT: Stine Sofie Johnsen går andre året på matfag. Her er hun sammen med lærer Tor Inge Eriksen. Johnsen forteller at de hjelper elevene. – De er veldig flinke. Dette er morsomt, men det er masse bråk også, sier hun.