Årets Vardøværing: Flere gode kandidater har kommet inn

Er det noen som du mener mangler på denne listen? Da er det bare å sende inn forslag og begrunnelse. Det er mange personer og organisasjoner i Vardø kommune som går både langt og lengre enn langt for å gjøre noe for både lokalsamfunnet og enkeltmennesker.

Slik nominerer du DIN kandidat

For å nominere din favoritt sender du en epost, merket «Årets Vardøværing» til: redaksjon@osthavet.as

Frist for å nominere er 28. januar 2021

Legg ved en kort begrunnelse for hvorfor nettopp DIN favoritt fortjener tittelen «Årets Vardøværing 2021».

Så langt har fått inn følgende kandidater:

Vaksinepersonellet

Bakgrunn: De har stilt opp og sørget for rask og effektiv vaksinering av befolkningen i Vardø. De har vært uvurderlige i dette arbeidet og bidratt til at man ikke har trengt å ta ansatte ut av drift for å vaksinere. Sporty gjort av disse damene å stille opp når de heller kunne nyte pensjonisttilværelsen.

Ordfører Ørjan Jensen

Bakgrunn: En fantastisk ambassadør av Vardø. Han er en dyktig, reflektert og utviklende ordfører. Han har en stødig hånd og en god kurs for kommunen. Gjennom sine enkle og folkelige delinger av status på hva som rører seg både politisk, næringsliv og ellers i kommunen, synliggjør han alles arbeid og den innsats den flotte befolkningen i kommunen gjør.

Ruth Anna Lund

Bakgrunn: For hennes fantastiske bilder og reklame for Vardø.

Jan Vidar Hansen

Bakgrunn: For hans engasjement i Dyrk Varanger og renovasjon av Kanstad & Bye-anlegget. Gjør en glimrende jobb.

Trygg Øien

Bakgrunn: Han formidler levende Vardøhistorie til konge og hvermann. Er kunnskapsrik og ekte. Ekte vardøværing.

Karsten Brinchmann

Bakgrunn: Brinchmann har klippet generasjoner av vardøværinger. Det har blitt mange finsveis og ugg-uggsveis. Han kom hjem til folk etter at han ble pensjonert. Det var en meget ung mann som sa: «Herregud, jeg kan jo ikke la en fremmed å klippe meg» når han hørte at frisørsalongen var stengt. I tillegg til livslang tjeneste som frisør, en institusjon i faget, var han en allsidig idrettsmann, merittert både som bryter og fotballspiller. En levende illustrasjon på en ekte Vardøværing.

Frank Cato Lahti

Bakgrunn: Det han har fått til i forhold til å gjøre en forskjell i forhold til plastproblemet med å «gjenskape» dette til boliger i Afrika m.v. Det faktum at han i tillegg setter Vardø på kartet i en slik sammenheng er fantastisk reklame for Vardø.

Gry Anita Kristiansen

Bakgrunn: Hun har stått på for byens befolkning langt utover det som har vært forventet i jobben som kulturpilot. Bl.a. gjennom å ha ordnet til feiring av julaften på flerbrukshuset.

Gunhild Johnsen Larsen

Bakgrunn: Hun har vært dirigent for Vardø Damekor siden 2000, og hun har stått på for koret i alle disse årene og fortjener virkelig dette!

Anita Kjeldsen og Raymond Greger

Bakgrunn: Anita og Raymond måket snø utenfor eldreboligene, og de gjorde en kjempegod jobb som kom mange til gode.

John Terje Frantzen

Bakgrunn: Han stiller alltid opp for ungdommen og de som er med i Vardø Skytterlag.

Hanne Frantzen

Bakgrunn: Hennes innsats for Barentskrummelurene. Hun gjør en flott jobb og sprer hygge og glede og gjør alt uten å tjene noe på dette (hun er også en fin vaksinekoordinator).

Turid Wilhelmsen

Bakgrunn: Turid har i mange år vært en sentral figur i bybildet og har vært byens ansikt i flere sammenhenger. For eksempel har både kong Harald og dronning Sonja fått æren av å møte en ekte og varm vardøværing som snakker fra hjertet. Hun har også vært aktiv i lag og foreninger, og ble vår alles nissemor på Julemarkedet på festninga. Turid bruker også alle anledninger hun kan få til å fremsnakke Vardø. Hun pakker ingenting inn i fine ord eller fremtreden, hun er ekte og er seg selv i møte med alle. Turid fortjener å bli årets Vardø væring!

Remi Strand

Bakgrunn: Han har i en årrekke vært opptatt med å utvikle samarbeidet mellom Pomorhovedstaden Vardø og Arkangelsk/Murmanskområdet. Han har alltid sett viktigheten av å etablere et nært samarbeid med våre naboer i øst innen kultur og næring. Gjennom dette utrettelige arbeid har han bidratt til at Vardø også i dag med stolthet kan betegnes som Pomorhovedstaden i Norge. Historisk sett hadde dette sin bakgrunn i den utstrakte handelen med de russiske pomorene i årene 1740 til 1917. Det kan også nevnes at Remi Strand er leder av Vardø Pomorforening og vært aktiv i forbindelse med gjennomføringen av de årlige Pomorfestivalene siste uka i juli. Videre har Remi vært opptatt av å utvikle Partisanmuseet i Kiberg, noe Kiberg og kommunens øvrige befolkning setter stor pris på.

Terje Bye

Bakgrunn: Bye har støttet idrettslag og foreninger i flere tiår. Han er alltid blid og serviceinnstilt, jobber dagen lang og har det samme gode humøret morgen som kveld.

Del artikkel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterte artikler

I dag, 21. januar 2022, fyller Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse...
Vardøtunnelen er stengt med manuell dirigering grunnet veiarbeid, melder Statens...
Per 16. januar har Vardø kommune 6 personer med Covid-19-smitte....
Vi søker en allsidig person i 100 % journaliststilling med...
Det er mange personer og organisasjoner i Vardø kommune som...
Per 17.12.2021 har kommunen fem personer med Covid-19-smitte. Vardø kommune...

Søk i artikler og gamle aviser