En liten oppdatering fra en «ansatt» i Østhavet

Spørsmålene blir naturlig nok bare flere og flere, men det er dessverre ikke så mange jeg kan besvare. Dette blir nok ikke en fullgod oppklaring, ettersom jeg ikke vet så mye selv, men en liten oppdatering/forklaring fra mitt ståsted.

Pr i dag er det ingen normal drift i Østhavet. Det er mange måneder siden daglig leder sa opp uten at vi har fått en erstatter. Dette har fått svært alvorlige konsekvenser, for uten et fungerende styre og uten daglig leder kan jeg ikke på lovlig vis drive videre.

Uten daglig leder, eller andre som kan utføre den daglige driften på kontoret, stopper mye opp. Dette er momenter som ligger utenfor min kontroll og ansvarsområde, og noe jeg ikke får gjort noe med. Eksempelvis vil regninger etter hvert forfalle med påfølgende stenging av f.eks. programvare, nett, tlf osv.

Jeg vet ikke hvor lenge det er igjen før nettavisen slutter å fungere, og jeg vet heller ikke hva som skjer med autotrekk i forbindelse med kjøp på nett. Jeg tror likevel at de som har kjøpt abonnement over nett skal kunne styre det meste under «Min konto» når man er innlogget på Østhavet.

Sommerferien, som skulle gi fri fra jobb og såkalt «lading av batteriene», har gått med til det motsatte med usikkerhet, tyngende bekymringer og en form for «forhandlinger» med eierne. Jeg vet ikke hvor mange av eierne som har vært involvert, men småaksjonærene har neppe vært med.

Jeg syns situasjonen er uholdbar, og tragisk for både abonnenter, kunder og småaksjonærer m.fl., men jeg får ikke gjort så mye med det – annet enn å beklage.

På iFinnmark kan man lese at rådmannen i Vardø frykter det går mot tvangsoppløsning hvis ikke eierne sørger for generalforsamling og valg av nytt styre. Kommunen er som kjent en av de største eierne, og sammen med SVA (Amedia) og næringsforeningen står de for mer enn 82% av eierskapet. Såvidt jeg vet er det ikke innkalt til verken ordinær eller ekstraordinær generalforsamling.

Så hva skjer videre nå? Jeg har ingen aning… Jeg vet nesten like lite som dere. I mellomtiden forfaller både den ene og den andre fristen med påfølgende forverring av situasjonen.

Av Dan Tore Jørgensen, redaktør(?) i Østhavet

Del artikkel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterte artikler

Til informasjon: Det er tatt ut konkursbegjæring mot Østhavet AS...
Østhavet står nå uten kontormedarbeider og har kun én ansatt...
Sauebøndene i kommunen har nå sluppet drøyt 1500 sauer ut...
De som ønsker å gi årets konfirmanter en oppmerksom på...
Forhåpentligvis blir papiravisene levert i morgen.
UKM i Vardø arrangeres torsdag 2. mars i kultursalen. Der...

Søk i artikler og gamle aviser