Lokalavisa trenger ikke å dø!

Østhavets nåtid og fremtid.

I året som gikk hadde Østhavet et vanskelig driftsår med røde tall, og vi trodde oppriktig på at vi måtte sette kroken på døra. Sammen tok vi noen grep, og i løpet av 2018 klarte vi å snu den negative trenden, og ved årets slutt kunne vi se at vi hadde fått et budsjett i balanse.
Det måtte noen grep til og vi takker alle som bidro på Spleis, ansatte og styret for at vi fikk det løftet vi trengte.

Østhavet skal blomstre igjen, fordi vi er en viktig og riktig næring i lokalsamfunnet og vi har kreative og handlekraftige ansatte, som sammen med styret kan kjempe seg tilbake og finne nye løsninger, men vi trenger fortsatt nytenkning og omstilling i de kommende årene.

Vi ser at der er digitale utfordringer og behov, så i løpet av 2019 igangsetter vi prosjekt nettavis, som vi mener kan bidra til å løfte Østhavet. Hva som skal være vår «fjelltopp» er derfor opp til dere, våre lesere, og hva dere mener er relevant for lokalsamfunnet å følge med på og involveres i.
Hvilken rolle vi skal spille i lokalsamfunnet og hvorvidt vi kan utgjøre et lim i lokalsamfunnet er derfor avgjørende for Østhavets fremtid.

De viktige hjørnestenene i lokalsamfunnets daglige liv er den folkelige nærhet, der vi kan være tett på gratulasjoner, lokale nyheter og arrangementer og andre viktige begivenheter og kunngjøringer fra frivillige lag og foreninger. Hverken avisa eller frivilligheten har råd til at Facebook skal være den viktigste kanalen for små og store nyheter, derfor må alliansen mellom avis og dere som utgjør grasrota være tett.

Det er mye som skjer i lokalsamfunnet nå for tiden med positivismen som fortegn. Det rives og det bygges, fiskerinæringen med båter og havn vokser, og i år er det lokalt politisk valg, så vi må derfor sikre at både gode og dårlige nyheter blir publisert

Vi mener vi skal klare, med hjelp fra dere, å løfte frem mennesker bak produktene i kommunen vår.
Vi skal sammen bygge lokale merkevarer og dere skal forbinde lokalavisa med noe positivt i samfunnet vårt, fordi vi ønsker å bygge følelsesmessige bånd med dere.

Er dere glade i avisa dokkers?… Ja, da har vi absolutt noe å bygge videre på.

Ta kontakt med oss, vi trenger deres hjelp og innspill.

Med dette så ønsker vi alle et riktig godt nyttår.

Emisjon Østhavet

På Generalforsamling i 2018 ble det bestemt at Østhavet skulle gjennomføre en emisjon for å styrke egenkapitalen til bedriften.

Østhavet forstår at det var en vanskelig tid for alle, især for nye aksjeeiere, men også for ansatte, når vi snakket om at vi kanskje ikke klarte å drive avisen lengere.

Nå har vi klart å snu på budsjettet, men selvfølgelig er der mer å ta tak i og jobbe videre med.

Derfor ble det på ekstra generalforsamling like før jul gjort et vedtak om å utsette frist for nytegning av aksjer i Østhavet til 31.mars 2019.

Om dere har spørsmål rundt dette eller vil investere i deres lokalavis, ta kontakt med oss, så setter vi deg i kontakt med vår tilrettelegger for nytegning av aksjer.

Rita Bakken
-styreleder-

Del artikkel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterte artikler

Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...
Fylkesveinettet i Norge er av det farligste man kan bevege...
Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...
Hva er det egentlig vi vil med det offentliges tjenestetilbud?...
Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...
Vi har ropt det før og de fleste av våre...

Søk i artikler og gamle aviser