Mollohålla

(Åpen facebookpost til ordfører Ørjan Jensen)

Denne henvendelsen er fra meg som privatperson. Jeg er på ingen måte part i saken og har ikke behov for å kritisere de impliserte partene.

Jeg er blitt kontakta flere ganger av foreldre og andre som er fortvilet over at det ikke skjer noe i Mollohålla. Flere tror at vi som lokalpolitikere kan «ordne» dette. Så enkelt er det ikke. Men, kjære ordfører, noe må kunne gjøres.

Mollohålla er en kjempesuksess. Både en, to og tre generasjoner har stor glede av å være der. Dette er noe som virkelig gir bolyst og trivsel. Og ikke minst er det veldig bra for folkehelsa, både fysisk og psykisk. Det er et sosialt samlingsted hvor innbyggerne møtes og koser seg. Det er også en aktivitet som ikke koster noe å være med på. I andre aktiviteter er utstyr/kontingent for kostbar til at alle som har lyst har mulighet for å delta.

Koronasituasjonen gir fortsatt restriksjoner, som særlig går utover barn og unge. Vardøsamfunnet står på nytt overfor kutt i skoletilbud. Ungdommene har fortsatt ikke fått sitt eget lokale til ungdomsklubb. I siste budsjettforslag ble det foreslått å redusere klubbkveldene fra 3 til 2. Det meste i kommunen rammer de under 18 år. Vi trenger noen lyspunkter. Det er særlig nå vi hadde trengt tilbudet Mollohålla gir.

Det er ulike rykter om denne saken. Rykter som ikke gir god stemning og heller ikke gagner saken. Jeg vil verken spekulere i eller delta i disse ryktene. Jeg synes bare dette er blitt en svært trist situasjon. Og jeg tror at den med litt godvilje, velvilje og raushet kan løses.

Det er informert om innsigelsen i denne saken og at en innsigelse selvsagt skal behandles i henhold til gjeldende lovverk. Men hva gjøres egentlig? Hvor står saken? Hva skal til for at de impliserte partene kan møtes på halvveien og enes om noe til det beste for våre barn, unge og alle som har glede av å bruke Mollohålla? Alle parter bør strekke seg langt og lengre enn langt for å finne løsninger sånn at Mollohålla kan åpnes på nyåret – vi har en lang vinter foran oss. Vi er fortsatt i en uforutsigbar koronasituasjon som gir begrensninger i aktiviteter. Helsemyndighetene anbefaler uteaktiviteter, Mollohålla er folkehelse på blå resept.

Av Ina Sverdrup

Del artikkel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterte artikler

Det er en ny vår for det seriøse arbeidslivet. Arbeiderpartiet...
Løfter om gull og grønne skoger fra Sp er blitt...
Åtte år der fellesskapet har tatt regninga for ideologiske privatiseringsreformer...
Det var med forferdelse Norges Kystfiskarlag mottok meldingen om at...
Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...
I mai 2018 ble det holdt en folkeavstemning i Finnmark...

Søk i artikler og gamle aviser