Ordførerens hjørne

Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og gjøres i kommunen. Denne er fra 19. november.

Nå er det bare noen få dager igjen før vi er offisielt inne i mørketiden, som for Vardø er perioden 22. november til 21. januar. En koselig tid synes jeg, men kan også være en strevsom tid for mange.

Blues i Vintermørket og Kulturprisen 2020. Sist helg var det veldig fint å få lov til å være med å åpne Blues i Vintermørket, som jeg synes ble en veldig flott musikalsk og sosial opplevelse. Fantastisk flott at festivalen er i gang igjen. Det var også en fin opplevelse å igjen få dele en dele ut Kulturprisen for 2020 til Steinar Kristiansen. Steinar var borte under Pomorfestivalen 2021, når vinneren ble offentliggjort, så da var det veldig stas å få gitt Steinar Kulturprisen personlig under Bluesfestivalen som Steinar er en stor del av.

Moteshow. Jeg fikk også lov til å være konferansier på Handelsstandens varevisning og moteshow i Glasshuset på onsdag. Utrolig mange flotte modeller, og utrolig mye fint å handle lokalt i Vardø. Vi trenger butikkene våre, og butikkene trenger oss. Så vær med å handle lokalt, det tjener vi alle på.

Øvrige ting som har skjedd i det siste:

Nasjonale prøver i grunnskolen i Vardø. Resultater av nasjonale prøver ble klart forrige uke. Nasjonale prøver er obligatoriske prøver som gir informasjon om ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Nasjonale prøver blir gjennomført på 5, 8 og 9 trinn.  Vardø skole fortsetter med den meget gode jobben de har gjort over lang tid, og resultatene viser at Vardø skole har forbedret seg i alle fag, og på alle trinn. Skolen ligger over landsgjennomsnittet/fylkesgjennomsnittet i flere fag.

All honnør til den gode jobben som gjøres på Vardø skole av hele teamet der oppe, fantastisk bra.

Direktør Varanger Museum. Jeg har møtt den nye direktøren i Varanger Museum IKS, og vi har hatt en god innledende samtale om museets rolle i Vardø, om status i museet, og hva er planene fremover. Veldig god samtale, og jeg ser positivt på museets videre arbeid og utvikling.

Formannskapsmøte. Vi har hatt Formannskapsmøte med blant annet økonomirapport for kommunen. Økonomien er stram, men under kontroll.

Oppfølging ytre molo. I tillegg til undertegnede arbeider partiene i Vardø aktivt med å følge opp sine representanter på Storting, og i Regjerning, for de partier som er der.

Morten og Yvonne, fra Vardø SV har gjort en kjempejobb, og fått SV til å ta med oppstart av ytre molo inn i sitt alternative Statsbudsjett, som er SVs utgangspunkt for forhandlingene med Regjeringen. Veldig, veldig viktig at ytre molo forankres i bevisstheten hos regjeringspartiene, og hos det største opposisjonspartiet, SV. Det styrker prosjektet uansett utfall i forhandlingene.

Vegard, Birger og Arne, fra Vardø SP, har hatt et meget, meget godt møte med Finansminister Trygve Slagsvold Vedum, SP, hvor ytre molo var en sentral del av møtet, med positive signaler tilbake. Representantene fra Vardø SP har også avtalt flere møter med Stortingsrepresentanter fra SP i flere saker fremover.

Flere i fra Vardø AP arbeider aktivt opp mot folk både i Regjering og Storting, både for ytre molo, og i flere andre Vardø-viktige saker, så det arbeides for tiden meget godt fra alle partiene i Vardø opp mot Storting og Regjering rundt mange aktuelle saker.

Varanger View. Jeg var over på Svartnes og inspiserte utleiehyttene som Varanger View bygger på Svartnes. Om ting går som planlagt skal selskapet bygge enda flere utleiehytter på Svartnes. Det er veldig flotte hytter med spennende design, fantastisk plassering med en nydelig panoramautsikt. Jeg ønsker selskapet all lykke fremover. Se bilde.

Landinger av fisk i Vardø kommune. Vi har i forrige uke passert fjorårets leveranser av fisk, med 8.000 tonn fisk, og 2021 kommer til å bli det beste året siden 2002 i mengden landet råstoff i Vardø. Med nesten en og halv måned igjen av året, så er det lov til å håpe at vi kanskje når 9000 tonn i 2021. Vårt mål og våre satsinger skal på sikt øke dette kvantumet betydelig, og skape grunnlag for betydelig økt verdiskaping og antall arbeidsplasser i foredlingsindustrien i kommunen. 

Politiske møter. Det har ellers også vært mange andre politiske møter i det siste.

Varanger=Utvikling. Vi har hatt møte i prosjektet Varanger=Utvikling, som arbeider med forslag til tiltak for å få til en styrket utvikling i kommunene i Nord-Varanger.

MDG nasjonalt. Jeg har deltatt i mange møter i MDG nasjonalt, og vi har ferdigstilt en evalueringsrapport for valgkampen til MDG ved Stortingsvalget 2021.

Kystsoneplan. Vi har hatt møter i styringsgruppen for ny kystsoneplan for kommunene rundt Varangerfjorden. Forslaget til ny kystsoneplan skal nå konsekvensutredes, før planen sendes på høringsrunder i kommunene.

Administrasjonsutvalget. Vi har hatt møter i Administrasjonsutvalget og behandlet plan for oppfølging av sykefravær, permisjonsreglement og utarbeidelse av plan for seniorpolitikk i Vardø kommune.

Det var litt småplukk fra kontoret. Jeg ønsker alle sammen en fin helg og en strålende neste uke.

Del artikkel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterte artikler

I dags- og ukepressen kommer det frem at folk er...
Ap, Sp og SV har nå blitt enig om statsbudsjettet...
Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...
Det kan være langt mellom ord og handling i politikken....
Østhavet redegjør 04.11. d.å. fra Vardø kommunes virksomhetsleder for helse-...
For første gang i moderne tid har nordnorsk næringsliv fått...

Søk i artikler og gamle aviser