Ukens leder: Flere utfordringer på gang

Det er ikke enkelt å drive lokalavis, og det er i hvert fall ikke billig. Som vanlig øker utgiftene og som vanlig minker inntektene. Det er nedgang i annonsesalg og abonnement samtidig som kostnadene for papiravis øker.

Papiravisen krever å bli satt sammen, deretter skal den trykkes før den etter hvert skal sendes med Posten – og alle ledd koster. Vi har nå kommet til et punkt hvor vi snart må gjøre noen endringer – eller i hvert fall forsøke.

Å lage papiravis er ekstremt kostbart for Østhavet. Derfor kan vi kanskje bli nødt til å kjøre en prøveperiode med færre utgaver på papir. Det betyr ikke at Østhavet blir mindre eller at det blir færre artikler. Det betyr bare at det blir nettavisen som vil gi de ferskeste nyhetene (slik det også har vært i lang tid).

Vi er glade i papiravisen og vi vet det er mange som foretrekker papir fremfor nettavis. Når vi så gir ut papiravis, for eksempel annenhver uke, så vil den eventuelt også bli større enn i dag. Dette er ikke en løsning vi nødvendigvis ønsker, men det kan bli nødvendig for at Østhavet skal overleve.

Vi anbefaler likevel alle å bruke nettavisen ettersom det alltid vil være mer å få der. Flere og raskere nyheter og flere bilder fra vår dekningsområde. På nett er det også flere regionale, nasjonale og internasjonale nyheter som vi normalt sett ikke prioriterer i papiravisen, men som likevel er relevante for vardøværingene. Alt i alt gir nettavisen mer for pengene.

Ellers er det også andre utfordringer på gang. 31. mai er Katis siste dag hos oss. Vi har allerede begynt å se etter ny kontormedarbeider, så hvis det er noen kandidater der ute er det bare å ta kontakt.

Dan Tore Jørgensen

Del artikkel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterte artikler

Tenk deg, når du kjørende sørfra fra Kvænangen mot Langfjordbotn,...
Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...
Myndighetene foreslår et målrettet fiske etter pukkellaks i sjø. Dessverre...
Jeg er overrasket over prosessen, tidspunktet og høringsfristen på noe...
Noe av det artigste jeg leser i lokalavisene våre er...
Ordfører Ørjan Jensens ukentlige oppdatering på hva som skjer og...

Søk i artikler og gamle aviser